0
Winkelmand

Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak hierin de ham om en om bruin. Voeg een paar eetlepels water toe en braad de ham circa 10 minuten om en om.
  2. Laat de ham 10 minuten goed uitlekken op een stuk dubbelgevouwen keukenpapier. Roer de mosterd en azijn door elkaar en bestrijk hiermee de ham rondom.
  3. Verhit voor de saus de olie en fruit hierin de sjalotten om en om goudbruin. Voeg de azijn en wijn toe en laat op een lage stand tot de helft inkoken.
  4. Leng de maizena aan met water. Voeg de bouillon toe en bind de saus met de maizena. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak en bestrooi met een deel van de tijm.
  6. Leg de hammen erop en bestrooi met nog wat tijm. Vouw het deeg om de ham heen en druk de naden goed op elkaar.
  7. Knip overtollig deeg weg en rol dit samen met andere restjes deeg uit. Snijd er figuren uit waarmee je de pakketjes kunt versieren.
  8. Leg de hampakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk ze met het ei. Versier ze naar wens met deegfiguren en bestrijk deze ook met ei.
  9. Bak de pakketjes in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Verwarm intussen de saus.
  10. Laat de hampakketjes 5 minuten buiten de oven rusten en serveer op een mooie schaal met de saus.

Ingrediënten

8 personen

1 eetlepel olie

2 beenhammen à 500 g, naturel

1 eetlepel scherpe mosterd

2 rollen bladerdeeg koelvers

0.5 bosje tijm

1 ei losgeklopt

voor de saus

2 eetlepels balsamicoazijn

2 eetlepels olijfolie

1 zakje sjalot gehalveerd, gepeld

2 eetlepels balsamicoazijn

300 milliliter rode wijn

1 theelepel maizena

100 milliliter kippenbouillon van tablet

Ingrediënten

Voor 8 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 250ml2,79
Alternatief
1
Beenham culinair product photo
Beenham culinairBeenham culinair6,03
Alternatief
1
Marne Dijon mosterd scherp product photo
Marne Dijon mosterd scherpDijon mosterd 235 gr0,89
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Duryea Maizena 250G 16x product photo
Duryea Maizena 250G 16xMAIZENA STARCH 16X250G BOX EB ITNL0,59
1
8585002421081 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
470
Koolhydraten
28
Vetten
27
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
28
Vezels
2
Zout
3.1
Suiker
0