0
Winkelmand

Bessendessert met knoedels

Breng de bessen met 50 ml water, de ahornsiroop en het kaneelstokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Maak…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng de bessen met 50 ml water, de ahornsiroop en het kaneelstokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  2. Maak intussen in de keukenmachine of met de hand een kruimeldeeg van de bloem, bakpoeder, 1 theelepel suiker, de boter en een snuf zout. Kneed een deel van de karnemelk erdoor en voeg eventueel wat meer melk toe tot een soepel deeg ontstaat.
  3. Rol met een koele hand kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bessen. Stoof de deegballetjes afgedekt in circa 10 minuten gaar. Klop de slagroom lobbig met de rest van de suiker en serveer bij de warme bessen en knoedels.

Ingrediënten

4 personen

300 gram blauwe bessen

50 gram ahornsiroop

1 kaneelstokje

100 gram bloem gezeefd

1 theelepel bakpoeder

2 eetlepels suiker

1 eetlepel boter koud, in stukjes

100 milliliter karnemelk

100 milliliter slagroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
300
Koolhydraten
41
Vetten
12
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
5
Vezels
3
Zout
0
Suiker
0