0
Winkelmand

Biefstuk met gember-sesamjus

Rooster de sesamzaadjes heel kort in een droge, hete koekenpan en zet ze apart. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster de sesamzaadjes heel kort in een droge, hete koekenpan en zet ze apart.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de biefstukken rondom bruin en gaar ze 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.
  3. Schep het vlees uit de pan en laat het afgedekt even rusten.
  4. Fruit de knoflook in het bakvet. Voeg citroensap, gembersnippers, 2 eetlepels van de gembersiroop en de sojasaus toe. Schep de sesamzaadjes erdoor.
  5. Serveer de gembersesamjus bij de biefstuk.
  6. Lekker met (wilde) rijst en peultjes.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels sesamzaadjes

4 biefstukken

3 eetlepels arachideolie

2 teentjes knoflook gehakt

50 milliliter citroensap

2 eetlepels gembersnippers op siroop fijngesneden

2 eetlepels sojasaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Blonde d'Aquitaine Runder biefstuk 1 stuk product photo
Blonde d'Aquitaine Runder biefstuk 1 stukRu-biefstuk 1 st3,30
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8710647086719 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8711200208401 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
285
Koolhydraten
7
Vetten
12
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
36
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0