0
Winkelmand

Biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus

Probeer eens deze biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
  2. Bereid intussen de saus. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  3. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog 1 minuut.
  4. Blus af met de wijn en laat circa 3 minuten inkoken.
  5. Voeg de fond toe en laat het geheel op middelhoge stand tot de helft inkoken.
  6. Verwarm 4 borden voor, bijvoorbeeld in een warme oven. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  7. Verhit de boter voor het vlees in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten in circa 5 minuten rosé. Voeg de laatste minuut de rivierkreeftjes toe.
  8. Monteer de saus door kleine blokjes koude boter door de warme wijnsaus te roeren. Schep een lepel van de saus op de borden en leg hierop het vlees en de rivierkreeftjes.
  9. Lekker met haricots verts of groene asperges.

Ingrediënten

4 personen

4 haasbiefstukken
of
4 stuks tournedos

100 gram rivierkreeftjes gepeld

voor de saus

20 gram boter koud, in blokjes

1 eetlepel olijfolie

1 sjalot gesnipperd
of
1 rode ui kleine, gesnipperd

0.5 teentje knoflook geplet

1 theelepel verse tijm alleen de blaadjes

125 milliliter volle rode wijn

75 milliliter runderfond pot

20 gram boter koud, in blokjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

2117110000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2308906000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Vismarine Rivierkreeftjes product photo
Vismarine RivierkreeftjesVis Marine Rivierkreeftjes Gekookt 100 g2,79
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Gesnipperde rode uien product photo
Gesnipperde rode uienGesnipperde rode uien1,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Smaakt Bio runderfond product photo
Smaakt Bio runderfondSmaakt Runderfond 240 ml pot3,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
280
Koolhydraten
2
Vetten
13
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0