0
Winkelmand

Biet Wellington

Deze vega variant doet niet onder voor een orginele Beef Wellington.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Maak de sjalotjes en knoflook schoon en snijd klein.
  3. Hak de champignons fijn, rooster de walnootjes en hak deze ook fijn.
  4. Doe de spinazie in een pan en laat deze slinken. Knijp al het vocht eruit.
  5. Fruit de sjalotten en de knoflook en verdeel het mengsel in twee porties.
  6. Doe bij de ene helft de champignons en bak tot al het vocht is verdwenen.
  7. Doe er een scheut port bij en laat inkoken.
  8. Breng op smaak met peper en zout en wat groene kruiden.
  9. Doe de andere helft van het mengsel met het broodkruim door de spinazie. Roer daar ook de walnootjes door.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Spreid een vel bladerdeeg uit op een bakplaat en beleg een rechthoek met broodkruim-spinaziemengsel.
  12. Leg hierop de bieten tegen elkaar aan.
  13. Plak het champignonmengsel tussen en op de bieten.
  14. Bedek de bieten met het tweede vel bladerdeeg. Druk goed aan, maak de randen dicht en snijd overtollig deeg weg.
  15. Smeer in met losgeklopt ei en maak oppervlakkige schuine snedes in de bovenkant.
  16. Bak 60 minuten op 190 graden,

Ingrediënten

4 personen

5 stuks sjalotjes

5 teentjes knoflook

500 gram champignons

50 gram walnoten

400 gram spinazie

2 eetlepels rode port 

1 theelepel peper

1 theelepel zout

1.5 theelepels rozemarijn

100 gram paneermeel

2 plakken bladerdeeg

4 stuks gekookte bieten

1 stuks ei

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
2
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1
8710624029425 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Bio+ Bieten vacuum product photo
Bio+ Bieten vacuumBio+ Rode bieten gekookt 500gr1,19
Alternatief
1
Coop Scharreleieren maat s product photo
Coop Scharreleieren maat sCoop BLK 1* Scharrelei M/S 15 stuks2,44
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
385
Koolhydraten
35
Vetten
17
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
16
Vezels
9
Zout
1.4
Suiker
0