0
Winkelmand

Bietensalade met room

Deze smaakvolle salade van bieten met roomkaas is heerlijk met aardappelen en een rundertartaartje.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Stroop het vel van de bieten. Snijd de bieten in smalle reepjes.
  3. Schep de azijn door de bieten.
  4. Roer de zuivelspread met de yoghurt zacht.
  5. Was de veldsla en laat het goed uitlekken.
  6. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de reepjes biet erop. Schep het zuivelmengsel erop.
  7. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  8. Geef de bietensalade en de tartaartjes bij de aardappelen.

Ingrediënten

2 personen

6 aardappelen

500 gare rode bieten

2 eetlepels azijn

2 eetlepels zuivelspread light

2 eetlepels halfvolle yoghurt

50 gram veldsla

2 tartaartjes

peper (naar smaak toevoegen)

2 eetlepels vloeibare margarine

Ingrediënten

Voor 2 personen

Kruimige aardappelen product photo
Kruimige aardappelenCOOP KRUIMIG BLAUW 5KG5,49
Alternatief
1
Bio+ Bieten vacuum product photo
Bio+ Bieten vacuumBio+ Rode bieten gekookt 500gr1,19
Alternatief
63
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Philadelphia Roomkaas light product photo
Philadelphia Roomkaas lightPHILADELPHIA CREAM CHEESE-SOFT LIGHT GOUT FRAIS ET CREMEUX-MOINS DE M.G**/ FRISSE & ROMIGE SMAAK- MINDER VET** 200 GR1,89
Alternatief
1
8710624283865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Veldsla product photo
VeldslaUnbranded Veldsla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
Rundertartaartjes 2 stuks product photo
Rundertartaartjes 2 stuksCoop Rundertartaartje 2 x 100 gram2,49
Alternatief
1
Verstegen 4 seizoenen peper product photo
Verstegen 4 seizoenen peperVerstegen 4-seizoenen peper 43 g Pot2,85
Alternatief
1
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarineg'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
466.87
Koolhydraten
46.26
Vetten
16.51
Verzadigde vetten
4.78
Eiwitten
27.84
Vezels
9.82
Zout
0.68
Suiker
11.11