0
Winkelmand

Bietjespasta met ricotta en knapperig spek

Kookinspiratie voor doordeweeks nodig? Ga voor kleur op je bord met deze bietjespasta met ricotta en spek! Leuk om eens wat anders uit te proberen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de penne beetgaar. Pureer de bieten met de olijfolie, knoflook, de helft van de ricotta, citroenrasp en -sap tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bak het ontbijtspek knapperig in een droge, hete koekenpan. Giet de pasta af, roer de bietensaus erdoor en warm even door. Serveer met de overige ricotta, rucola en het krokante ontbijtspek. Maal peper erover.

Ingrediënten

4 personen

400 gram volkoren penne

300 gram gekookte bieten

50 milliliter olijfolie

2 teentjes knoflook

200 gram ricotta

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel citroenrasp

125 gram ontbijtspek

75 gram rucola

Ingrediënten

Voor 4 personen

Grand'Italia Pasta penne volkoren product photo
Grand'Italia Pasta penne volkorenGrand'Italia Penne Volkoren 500 g1,85
Alternatief
1
Bio+ Bieten vacuum product photo
Bio+ Bieten vacuumBio+ Rode bieten gekookt 500gr1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
2
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT0,88
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
670
Koolhydraten
73
Vetten
30
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
24
Vezels
10
Zout
1.4
Suiker
0