0
Winkelmand

Bittere sinaasappelmarmelade van Else Janssen

Voor de echte bittere sinaasappelmarmelade van Else Janssen gebruik je de hele sinaasappel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de sinaasappelen goed met heet water. Sinaasappelen worden namelijk behandeld met een middel tegen schimmel en dat wil je niet in je jam. Doe ze in een grote pan en voeg water toe. De sinaasappelen moeten net onderstaan.
  2. Kook ze in 2 tot 3 uur zacht. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en snijd ze met de hand in kleine stukjes. Gooi alleen de pitten weg.
  3. Weeg dan hoeveel sinaasappel (schil, vliezen en sap) je hebt. Per kilo vruchten voeg je 6 deciliter sinaasappelsap toe en 1 kilo geleisuiker.
  4. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het een minuut flink doorkoken.
  5. Doe de marmelade in potten, draai de doppen erop en zet ze op de kop tot ze zijn afgekoeld.

Ingrediënten

1 kilogram biologische perssinaasappel

6 sinaasappelsap

1 kilogram geleisuiker

Ingrediënten

Voor 0 personen

Perssinaasappelen product photo
PerssinaasappelenPerssinaasappel 5/6/7 13 stuks2,89
Alternatief
1
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,59
Alternatief
2

Alternatief