0
Winkelmand

Bitterkoekjes-griesmeelpudding met amandel

Op zoek naar een recept met een alternatief voor zuivelproducten? Deze bitterkoekjes-griesmeelpudding is gemaakt op basis van amandeldrink.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel licht in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met een snufje zout. Klop de eidooiers los met 1 theelepel water.
  2. Verwarm de amandel­drink met de basterdsuiker tot het kookpunt. Roer met een garde de griesmeel erdoor en laat op de laagste stand minimaal 4 minuten zachtjes koken tot een dikke pap.
  3. Neem de pan van de warmtebron en klop de eidooiers erdoorheen. Schep de bitterkoekjes en de helft van de amandelen erdoor en spatel de eiwitten door de warme pap.
  4. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de pap erin. Strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in een bak met koud water en laat helemaal afkoelen.
  5. Zet de pudding dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi voor het serveren met de overige amandelen.

Ingrediënten

4 personen

25 gram amandelschaafsel

2 eieren

825 milliliter amandelmelk

75 gram lichtbruine basterdsuiker

100 gram griesmeel

50 gram bitterkoekjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

 product photo
amandelschaafsel
Alternatief
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
Van Gilse Lichte basterdsuiker product photo
Van Gilse Lichte basterdsuiker0,99
1
Mona Griesmeel pudding met rode bessensaus product photo
Mona Griesmeel pudding met rode bessensaus1,49
Alternatief
1
g'woon Bitterkoekjes product photo
g'woon Bitterkoekjes1,39
Alternatief
1

Niet beschikbaar

 product photo
amandelmelk
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
335
Koolhydraten
52
Vetten
10
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
9
Vezels
2
Zout
0.4
Suiker
0