0
Winkelmand

Bladerdeeghapjes met tomaat en chorizocrumble

Zoek jij een heerlijk hapje voor op tafel tijdens bijzondere/gezellige gelegenheden? Probeer eens deze bladerdeeghapjes met tomaat en chorizocrumble uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Kerf met de botte kant van een mes randen aan de zijkanten van het bladerdeeg en bestrijk deze met losgeklopt eigeel. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg.
  3. Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel de tomaatjes over het bladerdeeg. Leg een takje tijm erop. Bak het bladerdeeg in de oven in circa 15 minuten goudbruin en knapperig.
  4. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze krokant in een droge koekenpan. Verkruimel de chorizo in een keukenmachine tot een crumble. Neem de bladerdeegvierkantjes met tomaat uit de oven en bestrooi met de crumble.

Ingrediënten

2 plakjes bladerdeeg

1 eidooier losgeklopt

8 cherry-/kerstomaatjes

8 takjes tijm

75 gram chorizo

Ingrediënten

Voor 0 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Coop Cherrytomaten product photo
Coop CherrytomatenCherrytomaten 250g0,89
Alternatief
3
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizo product photo
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizoTop! van Coop Authentiek spaanse chorizo2,50
Alternatief
1

Alternatief