0
Winkelmand

Bladerdeegtaartje met druiven en gekarameliseerde ui

Ester van den Bragt (45) woont samen en heeft 2 kids: “Dit bladerdeegtaartje is echt een feestelijk hapje. Met de ui en druiven is het een smaakexplosie en toch ziet het er heel subtiel uit.”

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit een koekenpan, schenk er een scheutje olijfolie in, bak de uien op middelhoog vuur. Zet het vuur zacht en schenk de balsamico en de lepel honing er bij. Laat zachtjes karameliseren. Als de uiringen zacht en zoet smaken zijn ze goed, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  3. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes diagonaal doormidden, tot je vier driehoekjes hebt. Smeer de bladerdeeg in met de losgeklopte eidooier. Bak de driehoekjes in de voorverwarmde oven ongeveer in 12 minuten.
  4. Was de druiven en snijd ze doormidden. Hak de walnoten grof.
  5. Laat de bladerdeeg afkoelen, schep op ieder driehoekje een schepje gekarameliseerde ui. Garneer met de druiven en de walnoten.

Ingrediënten

8 personen

4 plakjes bladerdeeg

1 eidooier

2 rode uien

1 scheutje balsamico azijn

1 eetlepel honing

1 handje druiven

1 handje walnoten

1 eetlepel honing

Ingrediënten

Voor 8 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
g'woon Balsamico di Modena product photo
g'woon Balsamico di Modenag'woon azijn balsamico di Modena 250ml2,59
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Pitloze witte druiven product photo
Pitloze witte druivenDruiven wit pitloos, Coop, 500 gram2,19
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1

Alternatief