0
Winkelmand

Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Zoek jij een heerlijk hapje voor op tafel tijdens bijzondere/gezellige gelegenheden? Probeer eens deze bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en zet ze in de koelkast.
  2. Verwarm de melk tot het kookpunt. Meng het custardpoeder en de suiker door elkaar en roer door de melk. Laat de custardvla al roerend een paar minuten koken. Giet over in een kom en roer tot de custard wat is afgekoeld. Klop het ei erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Schep de pudding op het deeg en schep een lepel jam in het midden. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

400 milliliter melk

25 gram custardpoeder

25 gram suiker

1 ei losgeklopt

4 eetlepels abrikozenjam

20 gram amandelschaafsel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
8710624220051 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1

Niet beschikbaar

custardpoeder
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
345
Koolhydraten
42
Vetten
15
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0