0
Winkelmand

Blanke aspergesoep

Probeer ook eens deze blanke aspergesoep!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de witte asperges in stukken van 3 cm en houd de kopjes apart. Zet de aspergestukjes op met 1 liter water en het bouillontablet en kook ze in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de groene asperges in kleine stukjes. Kook ze samen met de witte kopjes in water met zout in circa 3 minuten gaar. Giet af en houd apart.
  3. Pureer de asperges in de bouillon. Wrijf voor een extra gladde soep alles door een zeef en breng de soep weer aan de kook.
  4. Voeg de slagroom toe en kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de groene en witte aspergestukjes en -kopjes toe aan de soep en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

500 gram witte asperges geschild

1 groentebouillonblokje

200 gram groene asperges dun geschild

6 eetlepels slagroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Groente bouillonblokjes product photo
Bio+ Groente bouillonblokjesBio+ bouillon blokjes groente 6x10gr0,81
Alternatief
1
EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
90
Koolhydraten
6
Vetten
6
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0