0
Winkelmand

Bleekselderijgratin

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de stengels bleekselderij in stukken van circa 20 cm. Kook de stukken bleekselderij met de ui, tijm, laurier en knoflook circa 15 minuten, tot ze zacht zijn.
  2. Giet de bleekselderij af, zeef het vocht en kook dit in tot er circa 100 ml over is. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Meng het ingekookte kookvocht met de witte wijn, crème fraîche en peterselie. Leg de bleekselderijstengels in de ovenschaal en giet het roommengsel erover.
  4. Bestrooi met de kaas en gratineer 15-20 minuten in de oven. Bestrooi daarna met de peterselie.

Ingrediënten

4 personen

1 bleekselderij

1 ui in dunne ringen

1 eetlepel tijm

1 laurierblaadje

2 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels witte wijn

100 milliliter crème fraîche

1 bosje peterselie fijngehakt

50 gram gruyère geraspt
of
50 gram jonge kaas geraspt

1 eetlepel platte peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,09
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Coop Zwitserse gruyere product photo
Coop Zwitserse gruyereKaas2,99
1
2358656000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
165
Koolhydraten
6
Vetten
12
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
6
Vezels
2
Zout
0.4
Suiker
0