0
Winkelmand

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Probeer ook eens deze heerlijke bleekselderijstamppot met bosui en spekjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
  2. Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan.
  3. Rooster het ontbijtspek of de bacon in het spekvet. Giet de aardappels en selderij af.
  4. Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.

Ingrediënten

4 personen

1.3 kilogram aardappels geschild, in stukken

1 bos bleekselderij in smalle boogjes

200 gram gerookte spekblokjes

150 gram ontbijtspek
of
150 gram bacon

3 lente-/bosuitjes in stukjes van 2 cm

125 milliliter crème fraîche
of
125 milliliter warme melk

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Röstirondjes product photo
g'woon Röstirondjesg'woon voorgebakken rostirondjes 600 gr1,35
Alternatief
2
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,19
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekblokjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekblokjesSlagerskwaliteit gerookte spekblokjes3,79
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke ontbijtspek product photo
Trots van Coop Authentieke ontbijtspekOntbijtspek2,31
Alternatief
2
Bacon Specialist Gebakken ontbijtspek product photo
Bacon Specialist Gebakken ontbijtspekZandbergen Ontbijtspek Uitgebakken 80 g Tray2,29
Alternatief
2
3545 product photo
3
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
620
Koolhydraten
57
Vetten
31
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0