0
Winkelmand

Bloemkool maaltijdsoep met knapperige spekjes

Op zoek naar een heerlijk vullende maaltijdsoep? Deze bloemkoolsoep met knapperige spekjes is naast voedzaam ook erg lekker!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook en de tijm. Voeg de bloemkool toe en bak al roerend 2 minuten mee. Voeg vervolgens de aardappelen en de bouillonblokjes toe en blus af met 800 ml water. Laat het geheel 18 minuten zachtjes doorkoken, voeg de kookroom toe en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde soep.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan en bak in 10 minuten de spekjes gaar en knapperig.
  4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de knapperige spekblokjes en wat extra gedroogde tijm.

Ingrediënten

4 personen

1 bloemkool

200 gram kruimige aardappelen

125 gram Gerookte spekjes

2 blokjes kippenbouillon

2 tenen knoflook

1 ui

1 eetlepel gedroogde tijm

125 milliliter kookroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Spekreepjes gerookt product photo
Spekreepjes gerooktSpekreepjes2,69
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1

Alternatief