0
Winkelmand

Bloemkool-pastinaaksoep

Deze slanke soep met heerlijke seizoensgroenten staat snel op tafel en past in vrijwel ieder dieet.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakken.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de pastinaak toe en bak 2 minuten mee. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg toe. Bak de groenten nog 2 minuten.
  3. Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken of tot de groenten zacht zijn.
  4. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg dan extra water toe.
  5. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over 4 kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de peterselie en de peper.

Ingrediënten

4 personen

1 ui

500 gram pastinaken

2 eetlepels olijfolie

400 gram bloemkool

1 groentebouillonblokje

4 theelepels extra vergine olijfolie

10 gram platte peterselie

0.5 theelepel versgemalen zwarte peper

Ingrediënten

Voor 4 personen

3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bio+ Pastinaken product photo
Bio+ PastinakenBiologische pastinaak 10x400g EPS154041,39
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool2,49
Alternatief
1
Bio+ Groente bouillonblokjes product photo
Bio+ Groente bouillonblokjesBio+ bouillon blokjes groente 6x10gr0,81
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
175
Koolhydraten
19
Vetten
7
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
5
Vezels
9
Zout
1.4
Suiker
0