0
Winkelmand

Bloemkool-pastinaaksoep

Deze slanke soep met heerlijke seizoensgroenten staat snel op tafel en past in vrijwel ieder dieet.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakken.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de pastinaak toe en bak 2 minuten mee. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg toe. Bak de groenten nog 2 minuten.
  3. Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken of tot de groenten zacht zijn.
  4. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg dan extra water toe.
  5. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over 4 kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de peterselie en de peper.

Ingrediënten

4 personen

1 ui

500 gram pastinaken

2 eetlepels olijfolie

400 gram bloemkool

1 groentebouillonblokje

4 theelepels extra vergine olijfolie

10 gram platte peterselie

0.5 theelepel versgemalen zwarte peper

Ingrediënten

Voor 4 personen

Grano ui product photo
Grano ui0,49
Alternatief
1
Bio+ Pastinaken product photo
Bio+ Pastinaken1,29
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Bloemkool product photo
Bloemkool2,49
Alternatief
1
Bio+ Groente bouillonblokjes product photo
Bio+ Groente bouillonblokjes0,81
Alternatief
1
Carapelli Olijfolie extra vergine product photo
Carapelli Olijfolie extra vergine6,99
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peper2,85
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
175
Koolhydraten
19
Vetten
7
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
5
Vezels
9
Zout
1.4
Suiker
0