Bereiding
Ingrediënten
Bereiding
- Snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakken.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui in 3 minuten zacht en glazig. Voeg de pastinaak toe en bak 2 minuten mee. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg toe. Bak de groenten nog 2 minuten.
- Schenk er 1 liter water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken of tot de groenten zacht zijn.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Is de soep te dik naar je smaak? Voeg dan extra water toe.
- Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over 4 kommen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de peterselie en de peper.
Ingrediënten
4 personen
Voedingswaarde
- Energie
- 175
- Koolhydraten
- 19
- Vetten
- 7
- Verzadigde vetten
- 0
- Eiwitten
- 5
- Vezels
- 9
- Zout
- 1.4
- Suiker
- 0