0
Winkelmand

Bloemkoolbeignets

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel kort af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Klop de bloem met het bier glad. Voeg het ei, de knoflook, gedroogde kruiden naar smaak en wat zout toe. Klop alles tot een luchtig beslag.
  3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hoge hapjespan. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag, laat iets uitlekken en bak ze in de olie om en om goudbruin.
  4. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker bij de borrel of als groentegerecht.

Ingrediënten

4 personen

1 bloemkool in roosjes

50 gram bloem

50 milliliter bier

1 ei losgeklopt

1 teentje knoflook geperst

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
of
1 theelepel kerriepoeder

zonnebloemolie (naar smaak toevoegen) om te frituren

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Hertog Jan Bier blik 6 x 33 cl product photo
Hertog Jan Bier blik 6 x 33 clHertog Jan Pilsener Natuurzuiver Bier Blikken 6 x 33 cl5,39
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Verstegen Italiaanse kruiden met zout product photo
Verstegen Italiaanse kruiden met zoutVerstegen Italiaanse kruiden met zout 25 g Pot2,59
Alternatief
1
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief