0
Winkelmand

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

Probeer eens deze bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor.
  3. Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover.
  4. Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  5. Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook.

Ingrediënten

4 personen

800 gram bloemkool in kleine roosjes

200 milliliter crème fraîche

1 ei

200 gram blauwe kazen verbrokkeld

50 gram amandelschaafsel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool2,49
Alternatief
2
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Coop Gorgonzola product photo
Coop GorgonzolaCoop Gorgonzola2,66
Alternatief
2
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
520
Koolhydraten
9
Vetten
45
Verzadigde vetten
24
Eiwitten
18
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0