0
Winkelmand

Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer het teentje knoflook en druk een beetje plat. Wrijf met de gehalveerde knoflook door de ovenschaal, zodat alleen de smaak achterblijft. Houd de knoflook apart.
  2. Snijd de bloemkool doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  3. Leg de plakken bloemkool, inclusief alle kruimels, dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met een beetje zout en peper.
  4. Giet de room erover en schud licht met de schaal, zodat de room zich goed kan verdelen. Duw de plakjes bloemkool aan zodat ze allemaal bedekt zijn met room.
  5. Verdeel de kaas en wat nootmuskaat erover. Dek de schaal af met alumini­umfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven.
  6. Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur naar 220ºC en gratineer nog circa 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
  7. Lekker met gehaktballetjes en romige aardappelpuree. Kook de overgebleven knoflook eventueel mee met de aardappels.

Ingrediënten

4 personen

1 teentje knoflook

1 bloemkool

500 milliliter room

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
3
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
360
Koolhydraten
11
Vetten
29
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
11
Vezels
4
Zout
0.5
Suiker
0