0
Winkelmand

Bloemkoolmousse met geroosterde sesam

Probeer eens deze bloemkoolmousse met geroosterde sesam!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de boter en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  2. Voeg de bloemkool toe en roerbak circa 5 minuten op lage stand.
  3. Schenk de room erbij en laat aan de kook komen. Laat de bloemkool in de room in circa 10 minuten beetgaar worden.
  4. Breng goed op smaak met zout en peper en pureer alles tot een luchtige en gladde mousse. Schep de helft van de sesam door de mousse.
  5. Verdeel de warme mousse over de glaasjes, bestrooi met de rest van de sesam en garneer met koriander.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels boter

2 sjalotjes gesnipperd

1 bloemkool kleine, in roosjes, schoongemaakt

200 milliliter room

2 eetlepels sesamzaad geroosterd

verse koriander (naar smaak toevoegen) om te garneren

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
Campina Room culinair product photo
Campina Room culinairCampina Roomproduct Culinair 200 ml Pak0,89
Alternatief
1
Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
215
Koolhydraten
7
Vetten
18
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0