0
Winkelmand

Bloemkoolpannenkoekjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Blancheer de bloemkool circa 5 minuten in ruim kokend water met zout. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Klop intussen een luchtig beslag van de bloem, het bakpoeder, de karnemelk, eieren, nootmuskaat, zout en peper. Laat even staan.
  3. Snijd de bloemkool fijn en schep samen met een handje gehakte bieslook door het beslag. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin na elkaar 4 pannenkoekjes van het beslag.
  4. Bestrooi aan het einde van de baktijd met wat geraspte (Parmezaanse) kaas.

Ingrediënten

0.5 bloemkool

200 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

300 milliliter karnemelk

2 eieren

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

1 handje bieslook

olijfolie (naar smaak toevoegen)
of

boter (naar smaak toevoegen)

2 eetlepels Parmezaanse kaas

Ingrediënten

Voor 0 personen

Bloemkool product photo
Bloemkool2,29
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Melkan Karnemelk product photo
Melkan Karnemelk0,99
Alternatief
1
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalen2,35
Alternatief
1
Verse bieslook product photo
Verse bieslook0,92
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1
Croma Wikkel product photo
Croma Wikkel1,55
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padano2,88
1

Alternatief