0
Winkelmand

Bloemkoolsoep met citroen

Probeer eens deze bloemkoolsoep met citroen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  2. Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

500 gram bloemkool in roosjes

800 milliliter groentebouillon

200 milliliter crème fraîche

2 eetlepels citroensap

1 theelepel citroenrasp

1 handje pistachenoten geroosterd, gehakt
of
1 handje cashewnoten geroosterd, gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
8710624753375 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Lemondor Citroensap product photo
Lemondor CitroensapLemon Plus lemon juice with flavoured oil 125 ml0,99
Alternatief
1
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr2,01
Alternatief
1
g'woon Cashewnoten ongezouten product photo
g'woon Cashewnoten ongezouteng'woon cashew noten ongezouten 150 gram1,79
Alternatief
1

Alternatief