0
Winkelmand

Bloemkoolsoep met krab

Probeer eens deze bloemkoolsoep met krab!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de bloemkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  2. Voeg de bouillon toe en kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar.
  3. Smelt intussen de rest van de boter in een andere pan tot deze goudbruin en geurig is. Neem de pan van de warmtebron en voeg het krabvlees en kerriepoeder toe. Breng op smaak met zout.
  4. Pureer de bloemkoolsoep, verdeel over 4 kommen en lepel het krabmengsel in het midden van elke kom soep.
  5. Bestrooi met de peterselie en serveer met het stokbrood.

Ingrediënten

4 personen

50 gram boter

1 ui gesnipperd

1 bloemkool in roosjes

2 teentjes knoflook geperst

750 milliliter groentebouillon

1 blikje krabvlees

1 theelepel kerriepoeder

1 handje peterselie fijngehakt
of
1 handje bladselderij fijngehakt

1 stokbrood

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon KerriepoederG'woon Kerriepoeder 48 gram0,86
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verse selderij product photo
Verse selderijCoop Selderij 45g1,11
1
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

krabvlees
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
390
Koolhydraten
48
Vetten
12
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
19
Vezels
6
Zout
3.7
Suiker
0