0
Winkelmand

Bloemkoolsteak met currymayonaise en aardappelkaantjes

Voor de gevorderde vegetariër: een steak van bloemkool met currymayonaise.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de boter in een pan met lichtgekleurde binnenkant zodat je de kleur goed in de gaten kunt houden. Verwarm de pan op middelhoge stand en roer regelmatig. Na verloop van tijd zal de boter verkleuren. Neem de pan van de warmtebron wanneer de boter een donkere, goudachtige karamelkleur heeft. Giet het direct in een kommetje zodat de boter niet aanbrandt. Snijd het groen van de bloemkool en bewaar in de koelkast voor de saus. Leg 1 bloemkool met de stronk naar beneden op een snijplank en snijd uit het midden 2 plakken van circa 2 cm dik. Doe dit ook met de andere bloemkool zodat je 4 grote plakken hebt. Verdeel de overige bloemkool in roosjes en leg deze in het kurkuma-zoetzuur (van de makreel ‘gegaard' in wei met citrus en koolraap uit dit menu). Verwarm de bruine boter in een koekenpan en laat heet worden. Leg voorzichtig een grote plak bloemkool in de boter en frituur beide kanten circa 3 minuten tot de bloemkool goudbruin is. Gebruik een spatel en tang om de bloemkool om te draaien en uit de boter te halen. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Doe hetzelfde met de overige bloemkoolplakken en bewaar ze in de koelkast.
  2. Pureer voor de currymayonaise alle ingrediënten, behalve de olie, in een blender en laat kort draaien. Voeg al draaiend de olie druppelsgewijs toe tot een soort dikke mayonaise ontstaat.
  3. Schep in een bakje en zet afgedekt 1 nacht in de koelkast. Zeef de volgende dag door een fijne zeef en schep in een
  4. Was voor de saus van bloemkoolblad het groen van de bloemkool goed en snijd in grove stukken.
  5. Pureer alle ingrediënten in een blender tot het bloemkoolblad zo fijn mogelijk is. Zeef de saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
  6. Snijd voor de aardappelkaantjes de aardappels in heel kleine blokjes. Was ze goed en spoel zoveel mogelijk zetmeel van de aardappels. Dep de blokjes goed droog.
  7. Frituur de aardappelblokjes op 160ºC tot de blokjes niet meer bruisen en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  8. Verwarm de plakken bloemkool nog even in de oven, of gril ze in een grillpan of op de barbecue.
  9. Serveer met toefjes currymayonaise, de bloemkoolbladsaus en aardappelkaantjes.

Ingrediënten

4 personen

500 gram boter in blokjes

2 bloemkolen

voor de mayonaise

30 gram eidooiers

0.5 eetlepel Indiase currypasta

2 gram gemberwortels geraspt

200 milliliter zonnebloemolie

voor de saus

100 milliliter azijn

3 takjes munt alleen de blaadjes

3 takjes koriander alleen de blaadjes

1 groene peper
of
1 rode peper

300 milliliter olijfolie

100 milliliter Japanse rijstazijn
of
100 milliliter azijn

voor de aardappels

3 vastkokende aardappels geschild

frituurolie (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Campina Botergoud ongezouten roomboter product photo
Campina Botergoud ongezouten roomboterCampina Botergoud Roomboter Ongezouten 250 g Wikkel2,39
Alternatief
2
Bloemkool product photo
BloemkoolBloemkool is rijk aan vitamine C en vitamine K en dat is heel erg fijn, want vitamine K draagt bijvoorbeeld bij aan het sterk houden van onze botten.1,59
Alternatief
2
Coop Scharreleieren maat s product photo
Coop Scharreleieren maat sCoop BLK 1* Scharrelei M/S 15 stuks2,44
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
8711741353660 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gember verpakt product photo
Gember verpaktGember verpakt2,74
1
8710624236915 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8410010877349 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Aardappelen vastkokend groen product photo
Aardappelen vastkokend groenAardappelen vastkokend groen4,39
Alternatief
1
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

Japanse rijstazijn
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
785
Koolhydraten
17
Vetten
77
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
4
Vezels
3
Zout
0.3
Suiker
0