0
Winkelmand

Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

Zoek jij een heerlijk hapje voor op tafel tijdens bijzondere/gezellige gelegenheden? Probeer eens deze boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons op hoge stand in 1 minuut bruin.
  2. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1/2 minuut. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
  3. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg 8 plakken ham op een snijplank en vouw ze in de lengte dubbel. Bestrijk met de ricotta en rol de ham stevig op.
  5. Leg de rolletjes op een mooi blaadje radicchio.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olijfolie

150 gram kastanjechampignons fijngehakt

1 teentje knoflook geperst

1 eetlepel gedroogde tijm
of
1 eetlepel gedroogde oregano

100 gram ricotta

200 gram boerenachterham

8 blaadjes radicchio

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
8712200078223 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Coop Achterham 1 ster product photo
Coop Achterham 1 sterCoop Achterham3,11
Alternatief
1

Niet beschikbaar

radicchio
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
140
Koolhydraten
3
Vetten
9
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
12
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0