0
Winkelmand

Boerenkool frittata

Een recept voor een frittata met boerenkool, feta en winterpeen. Geserveerd met een salade van rucola en pompoenpitten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de winterpenen en snijd in dunne plakken. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Scheur de boerenkool in kleine stukjes
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de wortel toe en de boerenkool toe en bak ongeveer 3 minuten mee.
  4. Verdeel de groenten over een ingevette ovenschaal.
  5. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt en giet het mengsel over de groenten. Verkruimel de feta over de frittata.
  6. Bak de boerenkool frittata in de oven in 25 minuten gaar.
  7. Maak de rucola aan met een scheutje olijfolie en meng met de pompoenpitten
  8. Snijd de frittata in stukken en serveer samen met de salade.

Ingrediënten

3 personen

200 gram boerenkool

2 winterpenen

1 rode ui

5 eieren

150 gram Griekse yoghurt

100 gram feta

75 gram rucola

50 gram pompoenpitten

Ingrediënten

Voor 3 personen

HAK Boerenkool product photo
HAK BoerenkoolHak Boerenkool 680 g pot1,99
Alternatief
1
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen stuks0,29
Alternatief
2
Rode ui duo product photo
Rode ui duoRode ui duo0,59
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,69
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1
Rucola product photo
RucolaUnbranded Rucola sla 75 GRM VERPAKT1,00
Alternatief
1
RAW Organic Food Pompoenpitten product photo
RAW Organic Food PompoenpittenRaw Organic Food pompoenpitten 300 g stazak2,29
Alternatief
1

Alternatief