0
Winkelmand

Boerenkool met worst, spek en amandel

Heerlijke Hollandse boerenkool perfect gecombineerd met worst, spek en amandel. Deze combinatie is het uitproberen zeker waard!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels met de boerenkool en de rookworst met het zuurkoolspek erop in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit de olie en bak hierin de uien lichtbruin. Neem de worst en het spek uit de pan. Giet de aardappels met boerenkool af en vang het kookvocht op.
  3. Stamp de aardappels met de boerenkool, uien, mosterd en een beetje kookvocht.
  4. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  5. Snijd de worst in stukken en snijd het spek in plakjes. Verdeel het vlees over de boerenkool en bestrooi met de amandelen.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappels geschild, in stukken

600 gram boerenkool panklaar

1 rookworst vers

200 gram zuurkoolspek aan een stuk

2 eetlepels arachideolie
of
2 eetlepels olijfolie

2 rode uien in ringen

1 eetlepel grove mosterd

50 gram blanke amandelen grof gehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,29
Alternatief
1
8720600609824 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Rookworst fijn product photo
Rookworst fijnRookworst fijn3,19
Alternatief
1
Zuurkoolspek zonder zwoerd product photo
Zuurkoolspek zonder zwoerdZuurkoolspek stukje3,50
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie4,09
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse Mosterd product photo
De Echte Zaanse Mosterd Echte Grove Zaanse MosterdMostermolen 'De Huisman' BV De echte Zaanse mosterd grof 335 gr pot1,09
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
770
Koolhydraten
51
Vetten
46
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
32
Vezels
10
Zout
3.4
Suiker
0