0
Winkelmand

Boerenkool met worst

Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken. Leg de aardappelen op de kool, breng aan de…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken.
  2. Leg de aardappelen op de kool, breng aan de kook en kook zachtjes gaar in 20 minuten. Leg de rookworst tijdens het garen 15 minuten op de aardappelen.
  3. Haal de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op.
  4. Stamp de kool en aardappelen fijn. Voeg boter, azijn en nog wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Snijd de worst in stukjes en leg deze op de stamppot.
  6. Lekker met piccalilly, zilveruitjes en augurk.

Ingrediënten

4 personen

600 gram boerenkool panklaar

1 kilogram kruimige aardappel geschild, in stukken

1 rookworst

75 gram boter

2 eetlepels azijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

HAK Boerenkool product photo
HAK BoerenkoolHak Boerenkool 680 g pot1,99
Alternatief
1
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Rookworst fijn product photo
Rookworst fijnRookworst fijn3,19
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
610
Koolhydraten
46
Vetten
37
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
20
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0