0
Winkelmand

Boerenkoolsalade met gebakken geitenkaas, peer en linzen

Boerenkoolsalade met gebakken geitenkaas, peer en linzen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en kook 2 minuten.
  2. Spoel de linzen af in een vergiet. Snijd de peer in kwarten en vervolgens in lange repen. Hak de hazelnoten grof.
  3. Meng de balsamico azijn met de honing en een scheutje olijfolie tot een dressing. Meng de dressing met de boerenkool en de linzen.
  4. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 7 minuten goudbruin. 

  5. Bak de spekjes knapperig in een koekenpan en meng ze door de boerenkoolsalade.
  6. Verdeel de boerenkoolsalade over 4 diepe borden. Leg de gebakken geitenkaas in het midden. Leg de peer op de salade en garneer met hazelnoten en tijm.

Ingrediënten

4 personen

600 gram boerenkool

200 gram gerookte spekblokjes

300 gram linzen

3 stuks peren

4 stuks zachte geitenkaas

50 gram hazelnoten

0.5 bakje tijm

2 eetlepels balsamico-azijn

1 eetlepel honing

Ingrediënten

Voor 4 personen

HAK Boerenkool product photo
HAK Boerenkool1,99
Alternatief
1
Dobbelsteentjes gerookt spek duo product photo
Dobbelsteentjes gerookt spek duo3,59
Alternatief
1
Bonduelle Linzen product photo
Bonduelle Linzen1,39
Alternatief
1
Conference peren product photo
Conference peren2,09
Alternatief
1
Coop Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Coop Jong belegen geitenkaas plakken3,58
Alternatief
1
Ritter Sport Puur hele hazelnoot product photo
Ritter Sport Puur hele hazelnoot1,35
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen Tijm1,95
1
g'woon Balsamico di Modena product photo
g'woon Balsamico di Modena2,99
Alternatief
1
 product photo
honing
Alternatief

Alternatief