0
Winkelmand

Boerenkooltaart

Boerenkool niet lekker? Dan heb je deze boerenkooltaart met spekjes en runderrookworst nog niet geprobeerd!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de boerenkool gaar. Bak de spekjes.
  3. Verwarm de runderrookworst mee met de spekjes.
  4. Vet de taartvorm in met wat boter.
  5. Meng de boerenkool met spekjes en de gesneden worst.
  6. Kluts de eieren los met de slagroom, de helft van de kaas en de crème fraîche.
  7. Schep het boerenkoolmengsel door het eimengsel en doe het in de taartvorm.
  8. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet ’m voor 45 minuten in de oven.

Ingrediënten

4 personen

500 gram boerenkool

125 gram gerookte spekreepjes

1 runderrookworst

1 eetlepel boter

5 eieren

150 milliliter slagroom

150 gram geraspte kaas

100 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

HAK Boerenkool product photo
HAK BoerenkoolHak Boerenkool 680 g pot1,99
Alternatief
1
Spekreepjes gerookt product photo
Spekreepjes gerooktSpekreepjes2,69
Alternatief
1
Unox Runder Rookworst 275 g product photo
Unox Runder Rookworst 275 gUNOX Rookworst Rund BL2 275G 14x3,45
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Melkan Belegen 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Belegen 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Belegen WGM Geraspt 175g2,49
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
795
Koolhydraten
10
Vetten
66
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
38
Vezels
3
Zout
4
Suiker
0