0
Winkelmand

Boeuf Bourguignon met kastanjechampignons

Een klassieker die niet mag ontbreken in je receptenboek: boeuf Bourguignon met champignons. Even laten stoven en je zet een geweldig gerecht op tafel.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de arachideolie en 50 gram boter in een braadpan en bak hierin het vlees in 2 delen op een hoge stand lichtbruin. Schep het vlees uit de pan en bak de spekreepjes in het bakvet in circa 5 minuten krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keu­kenpapier.
  2. Fruit de ui, wortel en knoflook 3­-4 minuten. Schep de bloem erdoor en bak 3 minuten mee. Voeg het vlees, de wijn, fond, tijm en laurier toe en breng aan de kook. Giet eventueel een scheutje water erbij zodat het vlees onderstaat. Laat afgedekt 2,5 uur stoven en roer af en toe om.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons en sjalot in 5 minuten lichtbruin. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de pan. Voeg de spekreepjes, champignons en sjalot toe en stoof zonder deksel nog 20-­30 minuten op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Lekker met sperziebonen en aardappels of rijst.

Ingrediënten

4 personen

800 gram runderlappen in blokjes van ca. 5 cm

2 eetlepels arachideolie

100 gram boter

150 gram magere spekreepjes

1 ui gesnipperd

1 winterwortel geschild, in plakjes, 250 g

2 teentjes knoflook fijngehakt

1.5 eetlepels bloem

375 milliliter rode wijn

1 pot vleesfond 380 ml

3 takjes tijm

2 laurierblaadjes

250 gram kastanjechampignons gehalveerd, schoongeveegd

400 gram sjalotjes gehalveerd, gepeld

2 eetlepels platte peterselie fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bieflappen product photo
BieflappenBL** BIEFLAP 2 ST COOP4,72
Alternatief
3
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Bacon Specialist Gebakken spekreepjes product photo
Bacon Specialist Gebakken spekreepjesZandbergen Spekreepjes Gebakken 70 g Tray2,89
Alternatief
2
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Winterpeen product photo
WinterpeenWinterpeen0,85
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
8710236080746 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
8710725043030 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
830
Koolhydraten
19
Vetten
52
Verzadigde vetten
26
Eiwitten
52
Vezels
6
Zout
2.1
Suiker
0