0
Winkelmand

Bonbon van pure chocolade en granaatappel

Zelf bonbons maken is niet moeilijk! Dit recept voor bonbons van pure chocolade heb je zo gemaakt. Lekker bij de koffie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het amandel­schaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Verwarm de chocolade au bain-­marie met een snuf kaneel, tot bijna alle klontjes zijn gesmolten. Neem de schaal van de pan en klop met een garde de laatste klontjes glad.
  2. Laat al roerend de choco­ lade iets afkoelen en schep dan het amandelschaafsel erdoor. Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes op het bakpapier. Verdeel de granaatappelpitjes erover, druk ze een beetje aan en laat helemaal afkoelen. Lekker met een espresso.

Ingrediënten

4 personen

25 gram amandelschaafsel

150 gram pure chocolade grof gehakt

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen)

100 gram granaatappelpitjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Amandelschaafsel product photo
Dr. Oetker AmandelschaafselDR. OETKER AMANDELSCHAAFSEL1,45
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
Granaatappelpitjes product photo
GranaatappelpitjesGranaatappelpitjes2,00
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
265
Koolhydraten
23
Vetten
16
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
4
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0