0
Winkelmand

Bosbessensorbet met tijm

De bosbessensorbet met tijm, heerlijke zomerse traktatie voor jou en je familie!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pureer de bessen en zeef ze. Breng 375 g suiker (of 300 g suiker en 75 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook.
  2. Roer tot de suiker is opgelost en laat iets inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
  3. Meng de suikersiroop met de vruchtenpuree, het bessensap en de gehakte tijm. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en zet in de diepvries.
  4. Roer na circa 45 minuten door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur. Pureer met een staafmixer en laat nog circa 1 uur verder bevriezen.

Ingrediënten

6 personen

1 kilogram bosbes
of
1 kilogram blauwe bes

375 gram suiker

750 milliliter rode bessensap

2 takjes tijm om te garneren

2 takjes tijm om te garneren

Ingrediënten

Voor 6 personen

Blauwe bessen product photo
Blauwe bessenBlauwe bessen2,00
9
Blauwe bessen product photo
Blauwe bessenCoop Blauwe Bessen Klasse I 0,5 kg Emmer5,39
Alternatief
2
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
8713500011934 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
85
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0