0
Winkelmand

Bosvruchten-laagjesmousse

Probeer eens deze bosvruchten-laagjesmousse!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in ruim water.
  2. Pureer 100 gram frambozen met de helft van de suiker.
  3. Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker.
  4. Verwarm beide vruchtenpurees apart op een lage stand (niet laten koken).
  5. Knijp de gelatine uit. Roer de helft door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree.
  6. Klop van de warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld.
  7. Giet de vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden.
  8. Klop de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de vruchtenpurees.
  9. Verdeel de mousses in laagjes over de glazen en laat in circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  10. Garneer voor het serveren met wat verse bosvruchten en muntblaadjes.
  11. Bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

4 personen

4 blaadjes gelatine

100 gram frambozen
en
12 frambozen om te garneren

75 gram witte basterdsuiker

100 gram bosbessen
en/of
100 gram bramen

400 milliliter slagroom

2 takjes munt

2 theelepels poedersuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st. product photo
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 12 st.Dr. Oetker Gelatine Wit 20 g0,85
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
Van Gilse Witte basterdsuiker product photo
Van Gilse Witte basterdsuikerVan Gilse Witte Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,99
Alternatief
1
Blauwe bessen product photo
Blauwe bessenBlauwe bessen2,00
1
8710624284053 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
2
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
445
Koolhydraten
24
Vetten
36
Verzadigde vetten
23
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0