0
Winkelmand

Bread & butterpudding met vijgen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Leg het brood dakpansgewijs afgewisseld met de vijgen op de bodem van de schaal.
  3. Klop de eieren los met de room, melk, suiker en kaneelpoeder en eventueel vanille-essence. Giet dit mengsel over het brood en de vijgen.
  4. Strooi de bruine suiker erover.
  5. Zet de vorm in een braadslee die met heet water gevuld is tot halverwege de hoogte van de ovenschaal.
  6. Laat de pudding in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar worden.

Ingrediënten

4 personen

8 sneeën krentenbroden
of
8 sneeën notenbroden

4 verse vijgen in dikke plakken

3 eieren

200 milliliter slagroom

150 milliliter melk

50 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel vanille-essence

2 eetlepels bruine basterdsuiker

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rozijnen krentenbrood product photo
Rozijnen krentenbroodBrood met rozijnen en krenten1,88
Alternatief
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,49
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1

Niet beschikbaar

notenbroden
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
555
Koolhydraten
69
Vetten
25
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
14
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0