0
Winkelmand

Breekbrood met tuinkruiden

Zelfgemaakt Hollands breekbrood met knoflook, tuinkruiden en paprikapoeder.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de broodmix, 300 ml lauw water en de boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  2. Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Vet een bakplaat in. Leg één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen.
  4. Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Ingrediënten

6 personen

1 pak witbroodmix

25 gram boter

2 teentjes knoflook geperst

1 sjalot gesnipperd

50 gram groene tuinkruiden (peterselie, bieslook, oregano) vers, gehakt

1 mespunt paprikapoeder

Ingrediënten

Voor 6 personen

8717371160241 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Knorr  Tuinkruiden Smaakverfijner product photo
Knorr Tuinkruiden SmaakverfijnerKNORR AROMAT HERBS 12X88G SP EL BE NL1,79
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
240
Koolhydraten
38
Vetten
6
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0