0
Winkelmand

Broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch

Als jij een fan bent van soep, moet je deze verrukkelijke broccoli-amandelsoep met roquefort en amandelcrunch eens proberen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Kook de broccoli met de amandelen in de groentebouillon gaar en zacht.
  3. Meng intussen het amandelschaafsel met de honing en een snufje zout. Verspreid over de bakplaat, druk zachtjes aan en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  4. Voeg de roquefort toe aan de soep, laat 1 minuut smelten en pureer vervolgens het geheel tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de soep in mokken of kommen en schep 1 eetlepel crème fraîche in het midden van elke mok. Bedruppel de soep met wat olijfolie en bestrooi met de amandelcrunch.

Ingrediënten

4 personen

500 gram broccoli in roosjes

100 gram amandelen

750 milliliter groentebouillon

50 gram amandelschaafsel

1 eetlepel honing

100 gram roquefort
of
100 gram gorgonzola

4 eetlepels crème fraîche

2 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

2134200000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
7613032868895 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Geroosterde amandelen ongezouten product photo
Geroosterde amandelen ongezoutenGeroosterde amandelen ongezouten3,49
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
2306740000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
485
Koolhydraten
11
Vetten
40
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
17
Vezels
6
Zout
3.1
Suiker
0