0
Winkelmand

Broccoli met mozzarella en ansjovis

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoom of kook de broccoli in 4-5 minuten beetgaar. Laat de ansjovis uitlekken en vang de olie op.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode peper circa 2 minuten.
  3. Voeg de helft van de ansjovis toe en laat deze smelten. Schep de broccoliroosjes erdoor.
  4. Meng de ansjovisolie met het citroensap en de peterselie. Breng op smaak met peper.
  5. Meng de broccoli met de mozzarella en de rest van de ansjovis. Bedruppel met de ansjovis-kruidenolie.
  6. Lekker met biefstuk, tartaar of kip.

Ingrediënten

4 personen

600 gram broccoli in roosjes

100 gram ansjovisfilets

4 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook in dunne plakjes

1 rode peper in ringetjes, zonder zaadjes

1 citroen sap

1 eetlepel platte peterselie gehakt
of
1 eetlepel verse basilicum gehakt

250 gram mozzarella in plakjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

2134200000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
John West Ansjovisfilet in olijfollie product photo
John West Ansjovisfilet in olijfollieJohn West Ansjovisfilet in olijfollie3,29
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Platte peterselie product photo
Platte peterseliePlatte peterselie0,89
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
7611612160056 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
355
Koolhydraten
6
Vetten
25
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0