0
Winkelmand

Broccolirijst met zalm en romige citroensaus

Probeer eens deze broccolirijst met zalm en romige citroensaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal eerst de broccolistronk tot kruimels in een keukenmachine. Maal vervolgens de broccoliroosjes tot grove kruimels. Schep alle broccolikruimels in een zeef of vergiet en hang deze in een pan met een klein laagje kokend water. Leg het deksel erop en stoom de broccolirijst circa 5 minuten.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot circa 2 minuten. Leg de zalm in de pan, giet de wijn erbij en laat de vis circa 7 minuten stoven op een lage stand. Leg de vis op een warme schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de room in de pan, breng aan de kook en laat de saus inkoken. Voeg de dille en citroenrasp en -sap toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de broccolirijst met de zalm en de roomsaus.

Ingrediënten

4 personen

800 gram broccoli in stukken

3 eetlepels zonnebloemolie

2 sjalotjes gesnipperd

4 zalmfilets

100 milliliter witte wijn

125 milliliter kookroom

1 bosje dille fijngehakt

0.5 citroen rasp en sap

Ingrediënten

Voor 4 personen

2134200000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
8710624205287 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Dille product photo
Verstegen DilleVerstegen dille 17 g Pot2,09
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
5
Vetten
20
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
7
Vezels
7
Zout
0.3
Suiker
0