0
Winkelmand

Brochette van varkenshaas

Een heerlijk Europees recept voor brochette van varkenshaas.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de varkenshaasblokjes in een enkele laag in een schaal.
  2. Meng rasp en sap van de citroen met de olijfolie, knoflook, 1 eetlepel peterselie en de specerijen tot een marinade.
  3. Verdeel deze over de vleesblokjes en marineer minstens 6 uur (kan een dag van tevoren).
  4. Leg houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen.
  5. Rijg de vleesblokjes met een beetje ruimte ertussen aan de spiesen.
  6. Verwarm een grillpan of ovengrill en rooster de varkenshaas 10-12 minuten tot deze gaar is. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade.
  7. Serveer ze bestrooid met de rest van de peterselie.

Ingrediënten

4 personen

300 gram varkenshaas in blokjes, ca. 2 cm

1 citroen uitgeperst, schil geraspt

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels bladpeterselie gehakt

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

1 mespunt nootmuskaatpoeder

1 snufje cayennepeper

Ingrediënten

Voor 4 personen

Varkenshaas lang product photo
Varkenshaas langVa-haas lang3,72
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Sum & Sam Djahe product photo
Sum & Sam DjaheSum & Sam Djahe 26gr Pot0,71
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Verstegen Cayennepeper product photo
Verstegen CayennepeperVerstegen cayennepeper 35 g Pot2,29
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
155
Koolhydraten
1
Vetten
9
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
17
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0