0
Winkelmand

Brownietaartje met koffiefrosting

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade samen met de boter in blokjes in een pannetje op laag vuur.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of spray in met bakspray.
  3. Klop in een kom de eieren luchtig met een garde of (hand)mixer.
  4. Mix de suiker erdoor.
  5. Voeg dan het chocoladebotermengsel toe en spatel vervolgens de gezeefde bloem, zout en de gehakte noten voorzichtig door het mengsel.
  6. Giet het beslag in de springvorm.
  7. Zet in het midden van de oven en bak in zo'n 20 minuten gaar.
  8. Het taartje mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat afkoelen op een rooster en zet vervolgens in de koelkast.
  9. Maak ondertussen de frosting. Smelt hiervoor de chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
  10. Roer af en toe door.
  11. Haal de kom dan van de pan en laat de chocolade iets afkoelen.
  12. Klop de boter luchtig en romig.
  13. Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en klop met een garde tot er een glad mengsel ontstaat.
  14. Voeg vervolgens al kloppend de gesmolten chocolade toe.
  15. Doe tenslotte de koffie erbij en mix nog even goed door.
  16. Spatel het mengsel bovenop het brownietaartje.
  17. Maak af met de frambozen en een beetje poedersuiker.

Ingrediënten

200 gram extra pure chocolade

170 gram suiker

3 eieren

80 gram bloem

75 gram gemengde noten grof gehakt

snufje zout (naar smaak toevoegen)

2 handjes frambozen

voor de frosting

200 gram boter op kamertemperatuur

70 gram poedersuiker

130 gram pure chocolade

200 gram boter op kamertemperatuur

70 gram poedersuiker

20 gram cacaopoeder

1 kopje sterke koffie

Ingrediënten

Voor 0 personen

Verkade Tablet extra puur product photo
Verkade Tablet extra puurVerkade Tablet extra puur1,75
Alternatief
2
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoteng'woon Walnoten ongebrand en ongezouten 150gr2,14
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
2
Lindt Excellence Cacao 78% chocolade product photo
Lindt Excellence Cacao 78% chocoladeLindt Excellence Cacao 78% chocolade2,09
1
Fairtrade Original dark roast espresso koffiebonen product photo
Fairtrade Original dark roast espresso koffiebonenfairtrade ORIGINAL Dark Roast Espresso bonen, FT, 500g7,89
Alternatief
1

Alternatief