0
Winkelmand

Bruine bonen met spek en appelmoes

Een heerlijk Hollands recept voor bruine bonen met spek en appelmoes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de bonen een nacht in koud water.
  2. Zet ze op met vers water. Zorg dat ze ruim onderstaan en breng ze aan de kook. Kook deze met het deksel op de pan op lage stand in 1 tot 1 1/2 uur gaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de ouderdom van de bonen). Haal ze van het vuur en laat een uur rusten.
  3. Bak het spek en de uien in een scheutje olie of een klontje boter op laag vuur. Schep regelmatig om tot de uien gaan kleuren. Blus af met de azijn.
  4. Giet de bonen af en laat ze uitlekken.
  5. Schep de uien en het spek door de bonen, breng op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

4 personen

500 gram bruine bonen

300 gram mager gerookt spek

4 uien

2 eetlepels olie
of

25 gram boter

1 eetlepel azijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Hollandse bruine bonen product photo
g'woon Hollandse bruine bonen0,69
Alternatief
2
Spekreepjes gerookt product photo
Spekreepjes gerookt2,69
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano ui0,49
Alternatief
4
g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ Natuurazijn0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
710
Koolhydraten
61
Vetten
30
Verzadigde vetten
10
Eiwitten
38
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0