0
Winkelmand

Bruine sauzen

Maak ook eens zo'n mooie bruine saus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de boter op een lage stand.
  2. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat en een beetje bruin wordt.
  3. Giet de hete fond erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen.
  4. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

20 gram boter

20 gram bloem

250 milliliter runderfond heet
of
250 milliliter vleesfond heet

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Smaakt Bio runderfond product photo
Smaakt Bio runderfondSmaakt Runderfond 240 ml pot3,99
Alternatief
1
Larco Vleesfond product photo
Larco VleesfondLarco Vleesfond 190 ml Bus1,12
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
60
Koolhydraten
4
Vetten
4
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0