0
Winkelmand

Bruschetta met gorgonzolacrème, gember en sesam

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad licht in een droge, hete koekenpan en houd apart. Mix de gorgonzola en mascarpone tot een romige crème en breng op smaak met peper.
  2. Verwarm een koeken- of grillpan. Roer de olie en knoflook door elkaar.
  3. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met deze knoflookolie en bak ze op middelhoge stand in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Laat even afkoelen.
  4. Bestrijk de broodjes met een flinke lepel gorgonzolacrème. Bestrooi met wat gembersnippers en sesam.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel sesamzaad

100 gram gorgonzola

100 gram mascarpone
of
100 gram roomkaas

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook geperst

8 dikke sneeën stokbroden

1 eetlepel stemgember fijngehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verstegen Sesamzaad product photo
Verstegen SesamzaadVerstegen sesamzaad 44 g Pot2,25
1
Galbani Gorgonzola cremosa product photo
Galbani Gorgonzola cremosaGalbani Gorgonzola DOP Cremoso 150g2,59
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Monchou Verse Roomkaas product photo
Monchou Verse RoomkaasMonChou Roomkaas Verse 100 g Wikkel1,25
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Go Tan Stemgember product photo
Go Tan StemgemberGo Tan Stemgember1,85
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
370
Koolhydraten
22
Vetten
26
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
11
Vezels
1
Zout
1.4
Suiker
0