0
Winkelmand

Bruschetta

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de gedroogde vijgen 10 minuten wellen in kokend heet water. Giet ze af en snijd ze in dunne plakjes (dit laatste geldt ook als je verse vijgen gebruikt). Besprenkel ze met de balsamicoazijn.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin. Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit luchtig over het brood.
  3. Beleg met plakjes vijg en maal hier nog wat peper over. Bestrooi de bruschetta met basilicum en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

5 stuks gedroogde vijgen
of
5 stuks verse vijgen

1 eetlepel balsamicoazijn

4 eetlepels olijfolie

0.5 stuks stokbrood in 8 plakjes
of
0.5 stuks ciabattabrood in 8 plakjes

4 eetlepels ricotta

2 takjes basilicum alleen de blaadjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
1
Vijgen product photo
VijgenVijgen 250gr3,77
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
2151020000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Ciabatta product photo
g'woon Ciabattag'woon Ciabatta 250gr0,81
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
270
Koolhydraten
31
Vetten
13
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0