0
Winkelmand

Bulgursalade met mozzarella en granaatappel

Een heerlijk zomers lunchgerecht of licht hoofdgerecht.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  2. Blancheer de doperwten in kokend water met een snuf zout en spoel onder koud water.
  3. Halveer de granaatappel en klop boven een kom met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de witte stukjes die eventueel meekomen.
  4. Schep de bulgur, doperwten en gehakte blaadjes munt door de granaatappelpitten. Klop een dressing van de olijfolie en het sap van een halve citroen en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de dressing door de salade en laat circa 10 minuten trekken. Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep met de in stukken gesneden mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer met een partje citroen.

Ingrediënten

4 personen

300 gram bulgur

300 gram doperwten

1 granaatappel

1 bosje munt

3 eetlepels olijfolie

1 citroen

1 bosje basilicum

1 bol buffelmozzarella

Ingrediënten

Voor 4 personen

8691440101000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Doperwten extra fijn product photo
g'woon Doperwten extra fijng'woon Doperwten extra fijn 680g1,15
Alternatief
1
Granaatappel product photo
GranaatappelGranaatappel1,29
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Top! van Coop Buffel mozzarella product photo
Top! van Coop Buffel mozzarellaBuffel mozzarella origineel2,55
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
525
Koolhydraten
78
Vetten
14
Verzadigde vetten
5
Eiwitten
18
Vezels
6
Zout
0.2
Suiker
0