0
Winkelmand

Calabaza en tacha

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de oranje (hokkaido)pompoen in 12 parten en verwijder de pitten. Breng 1 liter water met de suiker, stroop, sinaasappel en kaneel aan de kook.
  2. Voeg de pompoen toe en kook afgedekt circa 30 minuten op een lage stand.
  3. Neem het deksel van de pan en kook nog circa 1 uur, tot de pompoen helemaal gaar en zacht is en de siroop is ingedikt.
  4. Draai de parten pompoen halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
  5. Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.

Ingrediënten

6 personen

1 pompoen schoongeboend

500 gram bruine basterdsuiker

5 eetlepels stroop

0.5 sinaasappel in plakjes

2 theelepels kaneelpoeder

Ingrediënten

Voor 6 personen

Biologische pompoen product photo
Biologische pompoenBiologische pompoen2,65
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Van Gilse Schenkstroop orgineel product photo
Van Gilse Schenkstroop orgineelVan Gilse Originele Schenkstroop 600 Gram Fles1,29
Alternatief
1
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
380
Koolhydraten
93
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
2
Zout
0
Suiker
0