0
Winkelmand

Caldo verde

Als jij een fan bent van soep, moet je deze verrukkelijke Portugeese caldo verde eens proberen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de chorizo op een hoge stand in circa 5 minuten bruin en krokant. Schep de chorizo uit de pan en houd apart.
  2. Bak de knoflook, paprikapoeder en ui circa 5 minuten in het bakvet.
  3. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  4. Stamp met een pureestamper de aardappels fijn, voeg de boerenkool toe en laat de soep nog circa 5 minuten pruttelen.
  5. Breng op smaak met zout en peper en roer de chorizo erdoor.
  6. Lekker met dikke plakken brood.

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels olijfolie

200 gram chorizo in plakjes

1 teentje knoflook geperst

1 theelepel paprikapoeder

1 ui in ringen

500 gram kruimige aardappels geschild, in blokjes

1.25 liter kippenbouillon

300 gram boerenkool fijngesneden, panklaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Stegeman Licht pittige chorizo product photo
Stegeman Licht pittige chorizoStegeman Licht pittige chorizo3,29
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Paprikapoeder mild product photo
Verstegen Paprikapoeder mildVerstegen paprikapoeder mild 38 g Pot2,19
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Boerenkool fijn voordeelverpakking product photo
Boerenkool fijn voordeelverpakkingBoerenkool Fijn 500gr Verpakt1,75
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
435
Koolhydraten
28
Vetten
27
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
18
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0