0
Winkelmand

Camembert met abrikozen-dadelcrème

Deze camembert is perfect om te combineren met een glaasje wijn.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Wel de abrikozen en gedroogde dadels circa 10 minuten in een laagje kokend water. Giet af en pureer in een keukenmachine of met een staafmixer met de gembersiroop tot een kleverige crème. Neem de camemberts uit de verpakking en snijd ze horizontaal door. Verdeel de crème over twee halve kaasjes en leg de bovenkanten er weer op. Verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast.
  2. Pel de pistachenootjes en hak ze in een keukenmachine of met de hand tot kruimels en schep op een bord.
  3. Neem de kaasjes uit het folie. Snijd met een scherp mesje alleen de korst van de zijkant rondom af, zodat de zachte kaas tevoorschijn komt.
  4. Rol de kaasjes door het pistachegruis en leg ze op een plank of schaal. Snijd in puntjes. Lekker met een glas port of calvados.

Ingrediënten

10 personen

50 gram gedroogde abrikozen

50 gram dadels zonder pit

1 eetlepel gembersiroop

2 camemberts

50 gram pistachenoten

Ingrediënten

Voor 10 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
1
Dadels zonder pit product photo
Dadels zonder pitDadels zonder pit 250gr2,51
Alternatief
1
Smaakt Bio gembersiroop product photo
Smaakt Bio gembersiroopSmaakt Gembersiroop 215 ml fles3,79
1
Bar Orange Camembert product photo
Bar Orange CamembertBar Orange Camembert 240g1,32
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
215
Koolhydraten
8
Vetten
14
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
14
Vezels
2
Zout
1
Suiker
0